Leren lezen op een Vrije School - BUS, A.G.; KRUIZENGA, T.H. (Pedagogische Studiën, 1986)
Hoewel er momenteel meerdere leesmethoden zijn waarmee de meeste kinderen in ongeveer een half jaar leren lezen, geeft men op^rije Scholen gevolg aan Steiners oproep omde inhoud van de leesstof zoveel mogelijkzelf te bepalen. Hoe meer het docentenkorps•1 dit opzicht zijn vrijheid zal willen handha^^n, des te meer zal het van zichzelf in hetonderwijs kunnen leggen (Steiner, 1919/1983). Wel geeft Steiner een aantal didactische principes waaraan men binnen de VrijeSchooi beweging die met name de laatste ja■"^n sterk is gegroeid, heeft vastgehouden.