De moeilijkheidsgraad van spelwoorden bij beginnende spellers - JANSEN, M.G.H.; LUURTSEMA, R. (Pedagogische Studiën, 1986)
In het aanvankelijk taalonderwijs wordt een relatief groot deel van de beschikbare tijd besteed aan het aanleren van het Nederlandss spellingsysteem met zijn, veelal complexe,regels en uitzonderingen. Onderwijzers zowel als werkers in de onderwijsbegeleidingervaren spelling als problematisch, enerzijdsvanwege de inspanning die het kost en anderzijds vanwege de, veronderstelde, matige resultaten.