Culture, communicati-on and Cognition: Vygotskian perspectives - Linden der van , F.J. (Pedagogische Studiën, 1986)
De redacteur heeft het boek, enigszins arbitrairzoals hij zelf erkent, uiteen laten vallen in drie delen. Deel 1 beoogt Vygotskfj's benadering naderuiteen te zetten. Deel 2 omvat commentaar op enuitwerkingen van semiotische kwesties die in Vygotskij's werk impliciet dan wel expliciet aan bodkomen. Deel 3, tenslotte, behandelt toepassingenvan Vygotskij's ideeën op een aantal praktischegebieden, zoals diagnostiek en (tweede) taalverwerving.