Meer dan onderwijs. Theorie en praktijk van het lesgeven in de basisschool - Knoers, A.M.P. (Pedagogische Studiën, 1985)
Het boek bespreekt theorie en praktijk van de taken van de basisschoolleraar aan de hand van het zg. DAWOmodel: in de eerste twee letters is het beschrijvingsmodel 'Didactische /Inalyse' tefug te vinden, dat gecombineerd wordt met eenWereld Oriëntatieschema waarin een menswereldbeeld vanuit 4 oriëntatievelden: de ander, de natuur, de cultuur en de bovennatuur (vgl. P. Petersen), een ordening en uiting van de ervaring en be'«ving van het kind d.m.v. taal, klank, beeld, enbeweging mogelijk maakt.