Onderwijsbegeleiding - Appelhof, P.N. (Pedagogische Studiën, 1985)
In de jaren zestig werd in het schoolverzorgingswerk gestreefd naar bevordering van deschoolontwikkeling van kinderen doorpreventiefdiagnostisch onderzoek vanuiteen multidisciplinaire benadering. Tegelijkertijd werd vanuit het onderwijsveld aangedrongen op een schoolnabije ondersteuningvanuit plaatstelijke centra ter vervanging vande vernieuwingsactiviteiten in scholen dieverricht werden door de landelijke pedagische centra. Deze landelijk werkende instellingen waren onvoldoende in staat om hunactiviteiten af te stemmen op de concreteproblemen en behoeften van de afzonderlijke scholen.