Gedragsverschillen tussen kinderen van GLOen verschillende typen van BuOscholenZoals beoordeeld door leerkrachten - Bloteaanhane, W. (Pedagogische Studiën, 1984)
Van der Wissel (1978, 1979) constateerde ineen onderzoek naar integratiebereidheid'm.b.t. MLK, LOM cn GLOscholen een opvallend geringe bereidheid tot integratie bijLOM en MLKscholen. Een verrassend resultaat omdat de respondenten (hoofden vanLOM en MLKscholen, psychologen en inspecteurs BuO) nauwelijks in staat bicken toteen éénduidige toeschrijving van lecrlingkenmerken aan hetzij LOM, hetzij MLleerlingen. Toch werd het MLkind duidelijk andersgepercipieerd als het LOMkind.