De multi-etnische en multi-culturele samenleving van straks - SIETARAM, K. (Pedagogische Studiën, 1984)
Met name wordt in dit artikel getracht de verschillende facetten die aan de orde komen bij eenpoging tot integratie van allochtonen en autochtonen te bespreken, om zo te komen tot eennieuw cultuurbesef Hierbij wordt integratie gezien als incorporatieve integratie. Deze vormvan integratie richt zich op een hoger niveau danhet beleidsplan (1981), dat zich beperkt tot hetniveau van elkaar leren 'kennen, waarderen enaccepteren', waarbij de termen assimilatie enculturele integratie als synoniemen worden gezien.