Leren vanuit een tweede orde perspectief kritisch bekeken - d'YDEWALLE, G. (Pedagogische Studiën, 1983)
In de benaderingswijze van Marton (1981)■f/ordx tabula rasa gemaakt met heel wat onderzoekstradities, met uitzondering van die vanPiaget. Dergelijke revolutionaire pogingenkunnen uiterst vernieuwend cn verrijkendwerken. Toch valt het ons op dat vele andereauteurs onderzoekswerk hebben geleverd datergens aansluit met wat Marton beoogt tedoen. Van Rossum en Schenk verwijzen in hunbijdrage reeds naar Perry (1970) en Biggs(1980). Ook vertoont de werkwijze van Marton gelijkenissen (maar ook verschillen inder