Motivation und Handeln.Lehrbuch der Motivationspsychologie. - Pennings, A. (Pedagogische Studiën, 1983)
Het bock is geschreven voor een drietal doelgroepen. De eerste is die van studenten in dc pedagogieken de psychologie die zich willen inwerken in hetgebied van de motivatie. De eerste acht hoofdstukkenvan het bock zijn inleidend en geschreven met hetoog op de 'beginnende' student. De tweede doelgroep is die van de onderzoekers. Zij worden geachtselectiever te kunnen omgaan met theorieën en onderzoek. Zij kunnen een keuze maken uit voor henbelangrijke onderwerpen en nagaan hoe Heckhausendeze behandelt. Van hieruit kunnen zij verder werken. Tenslotte is er de groep van dwentcn die resultaten van motivatiepsychologisch onderzoek willendotirgevcn. Voor elke doelgroep geldt, dat het boekzeer rijk is aan informatie. Ik zal van elk hoofdstukeen korte schets geven van de inhoud.