GEON: Summatieve evaluatie (I) - STOKKING, K.M. (Pedagogische Studiën, 1981)
Dit artikel is het laatste uit een reeks van vijf over hetGEONproject (19731979) en de evaluatie ervan.Het behandelt de summatieve evaluatie op basis vantestafnames bij kinderen. De resultaten op de WPPSI,afgenomen aan het begin en aan het einde van dekleuterschool, zijn positief, ook indien vergeleken metgegevens van scholen waar wel getest werd, maar hetproject (nog) niet werd uitgevoerd. Testafnames in deperiode nadat scholen intensief begeleid werden tonenresultaten die wijzen op een zekere beklijving van heteffect van de inservice trainingsactiviteiten van leerkrachten. Testafnames op 8jarige leeftijd (WISCR)tonen voor de kinderen een zekere terugval, maar hetexperimentele resultaat blijft duidelijk zichtbaar.