Onderwijskunde en Lerarenopleiding - CORTE , E. (Pedagogische Studiën, 1980)
Dit artikel behandelt de vraag of de onderwijskunde een betekenisvolle bijdrage kan leveren tot de lerarenopleiding. De meningen daarover zijn m^menteel nogal uiteenlopend. Ten aanzien van üegestelde vraag wordt in onderhavigpositief standpunt ingenomen. We zijn inderdaadvan mening dat de onderwijskunde een substantieiebijdrage kan bieden tot de voorbereiding vanonder^vijsgevenden op hun complexe taak, diebestaat in het ottt^verpen en uitx'oeren van onderwijsleerprocessen in teamverband. Deze stelhngnamewordt gestaafd door twee argumenten: