Een exploratief onderwijsexperiment met aanvankelijke rekenopgaven bij 6 ä 8-jarige kinderen - CORTE , E.; VERSCHAFFEL, L. (Pedagogische Studiën, 1980)
In het voorgaande artikel (De Corte en Verschaffel,1980) werd verslag uitgebracht van een constate'■en'le, kwalitatiefpsychologische analyse van hetoplossen van aanvankelijke rekenopgaven bij 6 a«jarige leerlingen die traditioneel onderwijs gekreun hebben. In het onderhavige artikel wordt een«aarbij aansluitend exploratief construerend onderhoek gerapporteerd. We hebben immers gepoogdom op grond van de inzichten en ervaringen opge«aan tijdens het constaterend onderzoek, zelf actief^et oplossingsgedrag van een groep leerlingen teoeinvloeden, c.q. te bevorderen. Daarmee haddeneen drievoudig doel.^^er de mogelijkheid en de wenselijkheid om