'Educational Theory' of 'Science of Education'? - MONSHOUWER, A. (Pedagogische Studiën, 1979)
Reeds eerder had May Brodbeck (1957) aan'educational research' en later (Brodbeck 1963) aan'research on teaching' dezelfde eisen gesteld als aanflke andere discipline die de pretentie heeft een'Wetenschap' te zijn, daarbij uitgaande van deVeronderstelling dat 'educational research is part ofthe lessdeveloped social and psychological seiendes' (1957, p. 427). Een van deze eisen die zij stelt, isdat een wetenschappelijke theorie 'a deductivelyconnected set of laws' moet zijn (1957, p. 435) en datook in 'educational research' gezocht moet worden"aar verklaringen, die in overeenstemming met deprincipes van Hempel' naast de nodige empirische•"eferenties in beginsel eveneens een deductief•karakter moeten hebben.