Deontische kompetenties - HEYMANS, P. (Pedagogische Studiën, 1979)
Hintjes en Spiecker (1978) geven een 'analyse enkritiek van Kohlberg's theorie van de moreleopvoeding'. Een groot gedeelte van hun artikel gaatover de ontwikkelingstheorie die Kohlberg voormorele oordeelsverschijnselen ontworpen heeft. Ikwil een aantal kanttekeningen maken bij deweergave van deze theorie. Bovendien brengt detoonzetting van de kritiek van Hintjes en Spieckerme ertoe de ontwikkeling van het moreel oordeelsensu Kohlberg te plaatsen binnen het bredere kadervan de ontwikkeling van het handelingsdenken.Deze analyse zal duidelijk maken, dat iederepersoon drager is van diverse strategieën ominformaties met betrekking tot de werkelijkheid vannormen, verplichtingen en verboden te ordenen.