Betreffende het streven naar een onderwijskunde - Boonman, C.; Sixma, J. (Pedagogische Studiën, 1978)
een speciaal nummer van Pedagogische Studiënaan de Contourennota past een artikel overe bijdrage van onderwijskundig onderzoek tot desalisering van een onderwijsbeleid. Nu dit onderdek in de sectoronderzoeksgroepen voorlopig^^r'cht op het integratieproces kolo, op deiddenschool.op hetparticipatieonderwijsmeeren^eer gestalte krijgt, is een bespreking over deetekenis, plaats en taak van dit onderzoekejangrijk en noodzakelijk. Brus heeft deze materieelder en kritisch aangesneden; we hebben voor veelspekten van zijn betoog grote waardering.onH maakt Brus gebruik van de