Een opleiding voor opleiders van onderwijsgevenden - Coonen, H.W.A.M. (Pedagogische Studiën, 1978)
In dit artikel wordt een beknopt overzicht gegevenvan de problematiek rondom de professionaliseringvan de leraar in het algemeen en de mogelijkebijdragen van de opleiding daarin in het bijzonder.Onderwijzen als professie, mogelijke professiekenmerken en (een evaluatie van) de professionaliteit van het leraarsberoep zijn aspekten die in par. 2worden toegelicht.Met de bespreking van het centrale thema deopleiding van opleiders wordt een begin gemaaktin par. 3. De keuze van dit thema berust niet alleen op hetargument dat hieraan in het verleden onvoldoendeaandacht is geschonken, maar vooral op deovertuiging dat de professionaliteit van de opleidersmede van beslissende invloed is op de professionaliteit van de toekomstige leraren én hetprofessionele niveau van de opleiding.