Een bijdrage tot mathematisering van het rekenonderwijs - Wolters, A.D.; Streumer, J.N. (Pedagogische Studiën, 1978)
Wiskundigen, onderwijskundigen en psychologendie zich bezighouden met mathematisering vanhet rekenonderwijs, moeten op de hoogte zijn van deresultaten van onderzoek naar de denkaktiviteitenvan leerlingen. In dit artikel willen we enigeontwikkelingspsychologische grondslagen geven ommet meer succes te kunnen werken aan demathematisering van het rekenonderwijs.