Een internationaal vergelijkend onderzoek over wiskundige studieprestaties - Freudenthal, H. (Pedagogische Studiën, 1975)
In de eerste helft van 1964 vond een internationaalvergelijkend onderzoek door middel van studietoetsen naar de wiskundige prestaties van schoolkinderen (13jarigen en eindexamencandidaten) in 12landen plaats. Dit onderzoek was georganiseerddoor de Council of the International Project for theEvaluation of Educational Achievement (lEA)1. Deresultaten ervan zijn door T. Husén en zes medewerkers uitgegeven2. Over het Nederlandse deel bestaat een aparte publicatie3.