het gouden prentenboek van O(NDERWIJS) en w(etenschappen) of het gouden jubileum van het nederlandse spellingdrama - VELDE , I. (Pedagogische Studiën, 1969)
"Op 25 september 1968 is het 50 jaar geleden dat de zorg voor het Onderwijs, de kunsten en de wetenschappen in een eigen departement werd ondergebracht". Het speciale nummer 129 van Uitleg geeft „flituit 50 jaar onderwijshistorie". Men mag aannemen, dat de „prenten"bijzondere zorg zijn gekozen en dat de begeleidende tekst met bijzondere zorg is samengesteld. Het heeft vermoedelijk niet in de bedoe8 gelegen dat deze zeer zakelijk gehouden tekst object zou worden^oor een even zakelijk gehouden kritiek op een onderdeel van het regel^'ngsbeleid. Even zakelijk — omdat in onderstaand overzicht niets anl^s gedaan is dan de passages die op dit onderdeel van het regeringstaa hebben, woordelijk over te nemen, zonder commen