OVER HET MENSELIJKE BEWEGINGSONTWERP - BURIE, A.F. (Pedagogische Studiën, 1969)
De beweging van de mens is niet iets toevalligs. Men kan haar niet o^vatten in de zin van een bal, die ook nog rolt i, of een wiel, dat o ^nog draait. De beweging is n.1. inherent aan het levende. Het ® ^^staat of valt met deze beweging. Voor al het levende is het nuzo, dat de beweging „dat voorwerp wezenlijk verandert en wel t®^vend organisme doet zijn". 2 „Juist het leven is ondenkbaar zonde beweging." 3 Bezinning op de beweging van een levend wezen,daarom altijd een bezinning op het levende „zijn".