PEDAGOGISCH NIEUWS - Bekend, O.N. (Pedagogische Studiën, 1969)
«Tal van verschijnselen in het huidige lager onderwijs wijzen erop datveel te weinig rekening gehouden wordt met de mogelijkheden van deleerlingen en te kort wordt gedaan aan hun vorming", aldus één van deconclusies uit het in 1965 door de N.O.V. gepubliceerde rapport „Nieuweonderwijsvormen voor 5 tot 13 ä 14jarigen". Het KohnstammInstituut voor Onderwijsresearch heeft de uitdaging van deze en andereconclusies uit genoemd rapport aanvaard en stelde daartoe een veelomVattend onderzoeksprogramma op waarvan de eerste fase 1 september jl. isingegaan. Het onderzoek heeft de naam „Flexibele organisatiestructuurVoor het onderwijs aan ca. 5 tot 11jarige kinderen" gekregen, kortwegPlos, en zal zeven jaar in beslag nemen.Bij de opening van het cursusjaar 1969/70 in de Aula van de Universiteit heeft de hoogleraardirecteur Prof. Dr. Ph. J. Idenburg mededelingen gedaan over dit omvangrijke onderzoek.