NAAR EEN STRATEGIE VOOR DE ONTWIKKELING VAN ONS ONDERWIJS - BUTER, E.M. (Pedagogische Studiën, 1968)
Laten we er niet omheen draaien: een reeks van invloeden dringt met versneld tempo ons onderwijs binnen. Ze verschuilen ach achter termenals onderwijstechnologie, cybernetica, audiovisuele technologie, objectieve toetsing, automatisering van het onderwijs, geprogrammeerde instructie, en (talen) laboratorium.