KRITIEK OP HET „I.Q." EN DE CONSEQUENTIES - Grewel, F. (Pedagogische Studiën, 1968)
Het begrip intelligentie is reeds oud, maar het is altijd moeilijk geblekenhet goed te definieren. Intelligentie is geen „vermogen" maar een resultante; zij is de mogelijkheid tot prestaties op denkgebied. Het begripintelligentie bevat wel de componenten: gebruik maken van verkregenervaringen, oplossingen kunnen vinden in nieuwe situaties en bijnieuwe problemen.