POLYTECHNISCHE VORMING - SANTEMA, M. (Pedagogische Studiën, 1968)
In het aprilnummer van dit blad hebben wij in een artikel „Polytechnische vorming", uitgaande van de vraag wat onder het begrip p.v.(polytechnische vorming) moet worden verstaan, geprobeerd dit begripte verhelderen door het van verschillende kanten te belichten. In het eerste gedeelte van dit artikel vermeldden wij dat de p.v. in decommmiistische landen nog steeds een actueel onderwerp vormt. Wijstelden achtereenvolgens aan de orde: het doel van de algemene vorming, van de p.v. en van de beroepsopleiding; de verhouding tussendeze drie begrippen en de principes van de p.v.