STUDIELESSEN (TAKENGROEPEN) - HOOGBERGEN, TH.G.A. (Pedagogische Studiën, 1968)
Dit artikel is een bewerking van een hoofdstukuit „Over de brug helpen 11", M. L. Dankers,Th. G. A. Hoogbergen en A. W. Parent, VVoItersNoordhoff, Groningen. Tegelijkertijd verschijntonder redaktie van dezelfde schrijvers een drietaltakenboeken „Op de brug II, III en IV", die iedereen dertigtal taken bevatten. Het lijkt noodzakelijk om de brugklas voor m.a.v.o., h.a.v.o. en v.w.o.tijdens de studielessen in het begin van het schooljaar met enige weken klassikele studieinstruktie te doen aanvangen. Er zijn leerlingen, komend van het basisonderwijs, zoveel verschillende zaken bespreken, dat men deze algemene en studieorganisatorische ineidmgen niet straffeloos achterwege kan laten. Onze ervaring tensert naar een periode van ongeveer zes weken, waarin een systemat'sche behandeling van de meest voor de hand liggende moeilijkheden^an de orde komt *.