VERSLAG OVER H.A.V.O.-EXPERIMENTEN BEGELEID DOOR HET ONDERWIJSKUNDIG STUDIECENTRUM 1964/1965 - DAM , A.J.S. (Pedagogische Studiën, 1967)
De algemene lijn, bij deze proefnemingen gevolgd, kan men aanduidenmet de woorden: doeleindenanalyse, het zoeken van middelen, evaluatievan het resultaat. De contacten met een aantal scholen i zijn gelegd in het voorjaar van1963. In besprekingen, eerst met de directeuren, later met de op grondvan dit overleg gevormde lerarenteams voor het h.a.v.o. (hoger algemeen voortgezet onderwijs) zijn de fundamentele ideeën, neergelegd in'Beschouwingen over experimenten met h.a.v.o.' en 'Conceptleerplanvoor h.a.v.o.' aan een discussie onderworpen en als uitgangspunt voorhet gemeenschappelijk werk aanvaard.