Boekbeoordelingen - Idenburg, Ph. (Pedagogische Studiën, 1967)
Dit werk met zijn aanvechtbare titel bevat een reeks sociologische teksten. Het zijn voor meer dan de helft overzichten, ontleend aan het bekende Wörterbuch der Soziologie van Bernsdorf/Bülow en het oudere, reeds verouderde,fiandwörterbuch der Soziologie van Vierkandt. Er zijn stukken bij van uitmuntende kwaliteit, waarvan enkele onder vakgenoten vermaard zijn, zoalsGeiger's beschouwing over Gemeinschaft. De stukken uit andere bron zijnmerendeels van overeenkomstige oorsprong; het zijn overzichtelijke inleidingenop deelgebieden. Aan het einde vindt men een uitvoerig iitteratuurovcrzicht eneen register van namen, niet van zaken.