Een engels rapport over het basisonderwijs - GELDER , L. (Pedagogische Studiën, 1967)
Het is een goede traditie in het onderwijsbeleid in Engeland, om belängrijke onderwijsvraagstukken voor te leggen aan studiecommissies,'e hun bevindingen, onderzoeken en aanbevelingen in een voor ons^and welhaast onbekende uitvoerigheid en degelijkheid in rapporten neereggen. Zo heeft het uit 8 delen bestaande Robbinsrapport 1959 overleeftijdsgroep van 1518 jarigen vooral de aandacht gevestigd op® functie van het onderwijs in een technischwetenschappelijke 'wereldbood het Newsomrapport in 1963, onder de titel „Half our Fueen pleidooi voor de verbetering van het voortgezet onderwijs