Pedagogische kroniek - Grandia, J. (Pedagogische Studiën, 1967)
In The Times Educ. Supp. van 84'66 wordt medegedeeld, dat theUnited States Office of Education financieel in staat wordt gesteld eenaantal plaatselijke onderwijslabcratoria te stichten overeenkomstig titel IV van de Elementary and Secondary Education Act van 1965. Deze laboratoria zullen niet alleen de research op het gebied van het onderwijs ter hand nemen, maar tevens de leerplanontwikkeling 'stimuleren, didactische technieken doen toepassen, de leerkrachten voorlichten over nieuwe onderwijsmethoden en er op toezien dat ondervvijsresultaten worden geëvalueerd.