Cognitiefpsychologisch onderzoek bezien vanuit vakdidactisch perspectief - Eerde van , H.; Nelissen , J. (Pedagogische Studiën, 2009)
In deze discussiebijdrage worden de artikelen uit dit themanummer getypeerd aan de hand van enkele gemeenschappelijk kenmerken, gevolgd door een kritische reflectie vanuit vakdidactisch perspectief op elk artikel. Hierbij wordt onder meer gekeken of de gepresenteerde theorieën, methoden en onderzoekenrelevant zijn voor rekenwiskundeonderwijs en-onderzoek, of zij dat kunnen verrijken en welke problemen er kunnen kleven aan het afleiden van vakdidactische implicaties uit dit onderzoek. In drie slotparagrafen gaan we in op enkele algemene overwegingen bij de vierartikelen.