Discussie: Leren in de wereld zoals hij is - Bultynck, K.; Depauw, V.; Lanssens, A. (Pedagogische Studiën, 2005)
Over hoe krachtige leermomenten ook in geïntegreerde (NT2-)trajecten nog te vaak onbenut blijven. Sinds mensenheugenis wordt de wereld door mens en wetenschap geanalyseerd en bestudeerd in allerlei vakken en disciplines. Ieder vak wordt opgesplitst in onderdelen en specialiteiten. Iedere specialiteit heeft haar methodes en deskundigen. Op dezelfde manier worden leerders in het onderwijs met de wereld geconfronteerd: in stukjes, in aparte vakken, in gespecialiseerde disciplines.