De onderkenning van dyslexie: perspectieven voor onderzoek en praktijk - Ghesquière, P.; Ruijssenaars, W. (Pedagogische Studiën, 2003)
In dit artikel blikken we terug op de onderzoeken die in dit themanummer besproken worden. We doen dit aan de hand van de twee criteria die voor de onderkenning van dyslexie vanuit de beschrijvende definitie van de Stichting Dyslexie Nederland vooropgesteld worden, namelijk het criterium van achterstand bij de ontwikkeling van de decodeervaardigheid en het criterium van didactische resistentie. Perspectieven voor verder onderzoek dat dienstbaar is voor de hulpverleningspraktijk worden geschetst.