Courseware in onderzoekend natuurkunde-onderwijs: eenimplementatie perspectief - Voogt, J.M. (Pedagogische Studiën, 1997)
De integratie van de computer in het onderwijsis een complexe innovatie. In dit onderzoek iscourseware voor computer ondersteund natuurkundepracticum ontwikkeld en geëvalueerd.Kenmerkend voor de ontwikkelde courseware isdat de computer wordt ingezet als hulpmiddelom onderzoekend natuurkundeonderwijs terealiseren. Ter ondersteuning van de implementatie van de courseware werd de docentenhandleiding voorzien van handelingsaanwijzingen voor docenten. Via een casestudyonderzoek (5 docenten/6 klassen) is nagegaanof de implementatie van de courseware succesvol is verlopen.