studiemotieven en leerstijlen van studenten in het hogeronderwijs voor ouderen - Ponti , E.C.M.; Rögels , J.G.L.C. (Pedagogische Studiën, 1997)
In deze studie is nagegaan, in welice opzichtenoudere en jongere studenten in het HogerOnderwijs van elkaar verschillen, wat betrefthun opvattingen over leren, hun motivationeleoriëntaties, hun voorlceuren ten aanzien van de^ijze van sturing van het leerproces en de studieactiviteiten die zij hierbij prefereren. Hetstudiegedrag van oudere studenten, die deelnemen aan het Hoger Onderwijs voor Ouderen(HOVO) werd onderzocht met behulp van ondermeer de Inventaris Leerstijlen (ILS) voor hetHoger Onderwijs. Ter vergelijking dienden ILSPfoflelen van eerstejaars studenten van verschillende opleidingen aan de Katholieke Universiteit Brabant.