Schoolgedrag opnieuw gemeten - Bleichrodt , W.C.M. (Pedagogische Studiën, 1997)
In dit artikel staat de gereviseerde SchoolgedragBeoordelingslijst (SCHOBLR) centraal. De vragen in het onderzoek dat met de SCHOBLRwerd uitgevoerd betreffen de factorstructuurVan het Instrument en de stabiliteit hiervan over'eeftijd, de mogelijkheid om het gedrag van hetindividuele kind in zoveel mogelijk inhoudelijkValide gedragsclusters te beschrijven, de seksespecificiteit en het leeftijdsbereik van de vragenlijst en de samenhang tussen sociaalemotioneel gedrag zoals gemeten met de SCHOBLR®n intelligentiescores en schoolprestaties.