Adaptief onderwijs en leerlingresultaten - Houtveen , A.A.; Booij, N.; Jong de , R.; Grift de van , W. (Pedagogische Studiën, 1996)
Ter beantwoording van de vraag of implementatie van adaptief onderwijs leidt tot betere prestaties bij technisch lezen in groep 3 van hetbasisonderwijs, is een quasiexperiment opgezet (untreated control group design with pretest and posttest). Er deden 456 leerlingen uit 23basisscholen aan het onderzoek mee (12 experimentele en 11 controlescholen).