Eerst goed kijken... De dynamiek van scholen-in-ontwikkeling - Lagerweij, N.A.J.; Haak, E.M. (Pedagogische Studiën, 1995)
"Onderwijsvernieuwing gaat in de eerste plaatsover en om mensen. De werkelijkheid leert dat mensen meer zijn dan rationeel handelende wezens. Organisaties waarin zij werkzaam zijn,bieden weliswaar een structuur voor het handelen, maar daarmee is nog in het geheel niet zekerhoe betrokkenen daarin zich voelen en gedragen.(Lagerweij en Haak, 1994, p. 89). De auteursverwoorden deze gedachten om aan te geven dater geen recept bestaat voor het veranderen vanonderwijs. Een inzicht dat door mij ten vollegedeeld wordt.