De leraar - Verloop, N.; Wubbels, Th. (Pedagogische Studiën, 1994)
Verloop en Wubbels bespreken een aantalrecente ontwikkelingen op het terrein van hetonderzoek naar de opleiding en het functioneren van leraren. Daarbij gaan zij voornamelijkin op het buitenlands onderzoek dat op het onderhavige terrein beschikbaar is. Zij besprekenachtereenvolgens het onderzoek naar praktijkkennis van leraren, het fenomeen van de Pr"'fessional Development Schools, de mogelijkheden voor alternatieve bevoegdheidsverklaring van docenten en recente ontwikkelingei*op het terrein van docentbeoordeling. De viefontwikkelingen worden zowel besproken al®kritisch geëvalueerd.