Vergelijking van taaltest-prestaties van jonge Utrechtseschoolkinderen in 1968 en 1988 - Kohnstamm, G.A.; Vries de , A.K.; Slotboom, A.M. (Pedagogische Studiën, 1994)
In 1968 werd de UTANT, een test voor het metenvan taalvaardigheid bij kinderen van 4 tot 7 jaar,afgenomen aan 586 Utrechtse kinderen. Dezekinderen werden ingedeeld in vier groepen opbasis van het opleidingsniveau van hun ouders.Tussen de twee extreme groepen (I en IV) bleekeen gemiddeld verschil in ontwikkelingstempovan ongeveer anderhalfjaar.