Onderwijssociologie en onderwijsbeleid in Nederland; sporen van onderwijssociologische inzichten in beleidsnota's op het terrein van onderwijs en wetenschappen in de periode 1970-1992 - Leune, J.M.G. (Pedagogische Studiën, 1994)
Van de onderzochte 244 beleidsnota's bielsen er 106 (= 43.5%) min of meer een onderwijssociologisch gehaltete hebben; (18.5% heel dui«'elijk, 25% enigszins). In138 gevallen (= 56.5 %)loonden geen sporen van onderwijssociologische inzichten gevonden worden. In de jaren '70herschenen er relatief meer van dergelijke■Jota's dan in de jaren '80; in absolute zin was hetOmgekeerde het geval.