- de omvang van de werkloosheid; - Velden der van , R.K.W.; Wieling, M.H. (Pedagogische Studiën, 1994)
In aansluitingsonderzoek wordt de arbeidsmarktpositie van schoolverlaters vaak getypeerd aan de hand van slechts een enkel kengetal, zoals het werkloosheidspercentage of hetgemiddelde functieniveau'. Voor een evenwichtige beschouwing van de arbeidsmarktpositie is het evenwel van belang om over meerdere kemindicatoren te beschikken die deverschillende aspecten van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt belichten. In ditartikel wordt een aantal kemindicatoren naarvoren gehaald (zie ook De Grip, Van der Vel