De evaluatie van het Onderwijsvoorrangsbeleid - Meijnen, G.W.; Kloprogge, J. (Pedagogische Studiën, 1993)
Het Onderwijsvoorrangsbeleid (OVB) is in 1983 gestart als vervolg op het Stimuleringsbeleid. Jaarlijks is met dit beleid meer dan 400 miljoen gulden gemoeid. Met de start ervan istevens door de overheid het voornemen uitgesproken dit langdurige beleidsprogramma tedoen evalueren. Dit voornemen is in daden omgezet en er loopt sedert 1988 een grootschaligevaluatieprogramma. De start van het eigenlijke evaluatieonderzoek is vooraf gegaandoor een voorbereidingsperiode die enkele jaren in beslag heeft genomen. Inmiddels zijn ertal van onderzoeksverslagen verschenen, voornamelijk in de vorm van rapporten en terugrapportages aan betrokkenen. De tijd is echter nuook rijp voor een presentatie van resultaten dieeen beeld schetsen van de kern van wat in deafgelopen jaren is onderzocht.