Een samenvatting met commentaar op het advies van de WRR - Slavenburg , J. (Pedagogische Studiën, 1992)
Precies één jaar nadat de regering daarom verzocht had, heeft de Wetenschappelijke Raadvoor het Regeringsbeleid (WWR) een advies uitgebracht over de toekomst van de onderwijsverzorging. Op 31 december 1994 expireert deWet op de Onderwijsverzorging (WO V); de regering staat voor de beslissing het parlementvoor te stellen de werkingsduur van deze wet,al dan niet gewijzigd, te verlengen óf dat juistniet te doen, waardoor de wettelijke regelingvan de onderwijsverzorging komt te vervallen.Het WRRadvies zal bij het nemen van dezebeslissing een rol spelen.