Probleemleerlingen in het basisonderwijs - Slavenburg, J.H. (Pedagogische Studiën, 1992)
In haar proefschrift doet Maas verslag van eenonderzoek waarin enerzijds de invloed van diverse variabelen op de leerprestaties vanbasisschoolleerlingen is geanalyseerd en waarinanderzijds is nagegaan waarom sommige leeriingen door hun leerkrachten als 'problematisch'betiteld worden (en eventueel worden doorverwezen naar het speciaal onderwijs).