Risico op functionele ongeletterdheid in de basisschool: een taxonomie van oorzaken en een beschrijving vanmogelijkheden tot aangepaste interventie - Leij der van , A. (Pedagogische Studiën, 1992)
In dit artikel wordt nagegaan in hoeverre risico'sop functionele ongeletterdheid middels adaptief onderwijs in het Basisonderwijs te verkleinen zijn. Dit zou gebaseerd moeten zijn op inzicht in de verschillende achtergrond van leesen schrijfproblemen dat vertaald wordt in leerlinggerichte methodieken voor instructie en interventies op leerkracht en schoolniveau. Dezedrie elementen worden nader uitgewerkt. Tenslotte wordt een aantal praktische voorwaarden voor realisering besproken in termen vaneen voorstel.