Zorgbreedte en instructieklïmaat: aanknopingspunten voorde preventie van functioneel analfabetisme in het LBO en MAVO - Leseman, P.P.M.; Sijsling, F.F.; Vries de , E.M. (Pedagogische Studiën, 1992)
Voor de verwerving van geletterdheid zijn inde levensloop van een individu ruwweg tweekritische perioden aan te wijzen. In de eersteplaats is dat de voorschoolse periode. Al vroegbestaan er tussen kinderen verschillen op eenbreed spectrum van denk en taalvaardighedendie van grote invloed zijn op het leren lezen en