Praktijkkennis van docenten: een blinde vlek van deonderwijskunde - Verloop, N. (Pedagogische Studiën, 1992)
In dit artikel^ wordt betoogd dat de huidige onderwijskundige kennisbasis van het leraarschapeen belangrijke lacune vertoont, in die zin datzowel in de onderwijskundige theorievormingals in het onderwijskundeprogramma van delerarenopleidingen nauwelijks aandacht wordtgeschonken aan datgene wat in de Angelsaksische literatuur wordt aangeduid als 'craftknowledge' of 'wisdom of practice', en dat in ditartikel wordt omschreven als 'praktijkkennisvan docenten'.