Scholen in de vernieuwingsarena - Lagerweij, N. (Pedagogische Studiën, 1992)
De gedachte om dit boek te schrijven is ontstaanomdat beide auteurs overeenstemming zagen inhun onderzoek op het gebied van onderwijsvernieuwing en schoolverbetering. Zij zijn geboeiddoor de vraag hoe landelijk beleid de school binnenkomt en hoe de school daarop reageert. Debevindingen zijn gebaseerd op onderzoek en ervaring naar vernieuwingen in Nederlandse enVlaamse scholen voor primair onderwijs. Vanuiteen door hen opgesteld conceptueel onderdakhopen de auteurs bij te dragen aan verspreidingvan kennis "over de gang van omvattend vernieuwingswerk door mensen in hun school."(p. 7)