Relaties met leeftijdgenoten van (semi-)residentieel behandelde kinderen - AKEN , M.A.G.; LIESHOUT , C.F.M.; ROEFFEN , M.A. (Pedagogische Studiën, 1991)
Dit onderzoek richt zich op een groep van 136kinderen die (semi) residentieel behandeld werdin een Paedologisch Instituut. Onderzocht werdof in deze groep eenzelfde verdeling van socialestatustypen voorkomt als in klassen in het basisonderwijs, en aan welke gedragsdimensies dezeindeling in de ogen van groepsleiding en leeftijdgenoten gerelateerd is. Daarnaast werd onderzocht in hoeverre in leer èn leefgroep verworpen kinderen afwijken van andere groepen intermen van deze gedragsdimensies, en in termenvan hun gedragsprognose één jaar later.