Verslag van een conferentie over "Detoekomst van de arbeidsverhoudingen inEuropa" - Sanmtema, M. (Pedagogische Studiën, 1991)
Op de vorig jaar door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en de R.U.Limburg ter ere van Albeda bij diensafscheid van de W. R. R. georganiseerde conferentie "The future of industrial relations inEurope" bleek, dat een betrekkelijk jonge takvan wetenschap als de leer der arbeidsverhoudingen oftewel industrial relations zich 'vanafde andere kant' bezig houdt met de relatietussen arbeid en onderwijs. Wetenschapsgebieden als de vergelijkende onderwijskunde ende leer der arbeidsverhoudingen hebben duidelijk raakvlakken en zijn voor een deel complementair met name op een terrein alsberoepsgerichte educatie en bedrijfsopleidingen.